Naam fotograaf: Rob de Jong
Naam foto: GVB 6 Diaconessenhuis
Plaats en datum foto: Groningen, halte Martini Ziekenhuis/vK (voormalig Diaconessenhuis) op 03-12-2005
Bus eigendom van maatschappij: GVB Groningen
Wagenparknummer: 6

Juryoordeel: Deze foto is duidelijk gemaakt in de najaarsperiode, in de donkere dagen zijn er veel mensen die terugdenken aan hoe deze vroeger verliepen. Mooi is het dan om in deze tijd van het jaar een oud-Groninger stadsbus te zien. De bus die bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Groningen reed met wagenparknummer 6 reed zo’n dertig á veertig jaar geleden regelmatig als lijn 5 door Groningen heen, onder andere naar het toenmalige Diaconessenhuis. Nu is de bus even weer terug op één van haar oude routes. Al met al een mooie foto wanneer terug wordt gekeken op de bushistorie van Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *