De nieuwe nachtbuslijn 451, die sinds begin januari elke zaterdagnacht tussen Groningen en Assen en retour rijdt, is nu al een groter succes dan verwacht. Het OV-bureau had verwacht dat er in juni 343 passagiers per nacht gebruik zouden maken van de bus. Dat getal lag afgelopen weekend al op 350 passagiers. "Wij verwachtten in januari ongeveer 100 á 150 passagiers per nacht", zegt Jorne Bonte van het OV-bureau Groningen Drenthe.

"Er was al een behoefte. Dat blijkt bijvoorbeeld uit vragen van reizigers en het initiatief van een aantal scholieren in Haren in 2007. Het OV-bureau heeft duidelijk gecommuniceerd, onder andere met behulp van advertenties in lokale bladen. Verder werden er folders in de gemeente Haren en de plaatsen Eelde, Yde, Vries, Ubbena en Rhee verspreid. In Groningen en Assen maken we binnen de horeca gebruik van Boomerangkaartjes, bierviltjes en grote posters."

Mocht deze nachtbuslijn een succes worden, dan zal het OV-bureau zeker na gaan denken over uitbreiding van de dienstregeling. "Afhankelijk van de resultaten van deze nachtlijn en de nachtbus in Winschoten zullen we gaan kijken hoe we het aantal nachtbussen kunnen gaan uitbreiden vanaf het najaar. Mocht het gebruik van lijn 451 nu nog veel hoger worden, dan volgt voor deze verbinding mogelijk al eerder een uitbreiding", aldus Bonte.

Lijn 451 wordt sinds afgelopen zaterdagnacht door de grote drukte gereden met langere gelede bussen, ook wel bekend als harmonicabussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *