De NS spreekt na ruim een week van een succesvolle invoering van NS Flex. Deze nieuwe manier van reizen met het openbaar vervoer maakt het mogelijk reizen in het hele OV achteraf te betalen met de OV-chipkaart.

Tot op heden was naast het gebruik van abonnementen alleen het reizen op saldo mogelijk. De NS ontwikkelde Flex in samenwerking met Translink (het bedrijf achter de OV-chipkaart) en andere vervoerders. Sinds het voorjaar maakten enkele honderden testreizigers al gebruik van het nieuwe systeem.

In de eerste week hebben 16.000 reizigers zich aangemeld voor NS Flex. Zij leverden al veel feedback aan de vervoerder. Deze feedback wordt de komende maanden meegenomen bij verbetering en uitbreiding van het product. Zo is het nog niet mogelijk om Traject Vrij of abonnementen van andere vervoerders te combineren met NS Flex. De vervoerder zegt daar wel aan te werken.

Ook in Groningen en Drenthe is NS Flex te gebruiken in al het vervoer, ook in bus en trein van Qbuzz en Arriva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *