De NS is maandag van start gegaan met NS Flex. Daarmee biedt de vervoerder nieuwe manieren van afrekenen. De belangrijkste toevoeging daarbij is de mogelijkheid om achteraf een treinreis te betalen.

Daarmee is de verplichte borg van 20 euro op een OV-chipkaart niet meer nodig. NS Flex is bedoeld als deur-tot-deur-oplossing. Het achteraf betalen van treinreizen, bustickets en bijvoorbeeld ook de huur van een OV-fiets worden hiermee mogelijk.

Het maandelijks opzeggen en achteraf betalen van treinabonnementen is ook mogelijk met NS Flex. Daarbij heeft de NS een nieuw kortingsproduct in het leven geroepen. Voor twee euro per maand kan 40 procent korting op treinreizen in het weekend worden aangeschaft.

NS Flex is nog niet beschikbaar voor alle abonnementsvormen. Zo wordt er nog gewerkt aan Traject Vrij en leeftijdskorting voor NS Flex. Ook het gebruiken van abonnementen van andere vervoerders is nog niet mogelijk. Reizen op saldo is al wel in het hele openbaar vervoer mogelijk, dus ook in bussen en treinen van andere vervoerders.

Het activeren van NS Flex kost voor klanten zonder abonnement eenmalig 10 euro. Klanten met een abonnement betalen per maand een euro bovenop hun abonnementskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *