Treinreizigers tussen Groningen en Assen moeten ook maandagmiddag en een deel van de avond nog rekening houden met flinke vertragingen. Er rijden nog steeds geen treinen maar bussen tussen de beide steden.

Bij het station in Haren wordt sinds vrijdag gewerkt aan het inschuiven van tunneldekken. Dit weekend zouden alle drie dekken worden ingeschoven, maar er ging tijdens de werkzaamheden materiaal kapot. Daarom besloot ProRail slechts één tunneldek te plaatsen, om op tijd klaar te zijn voor de maandagochtend-spits.

Uiteindelijk lukte dat niet door tegenslagen. Nu lukt het ook niet om de treindienst om 12:00 uur weer op te starten. Zo lang de treinen niet rijden, zullen er bussen rijden tussen Groningen en Assen. In Groningen vertrekken deze voor het Hoofdstation, in Haren bij de P+R aan de A28 en in Assen in de Stationsstraat. In Groningen is de omgeving van de Stationsweg anders ingedeeld wegens de drukte van de bussen. Daarom mogen auto’s in westelijke richting geen gebruik maken van de weg, en stopt lijn 15 op het Hoofdstation tot nader orde niet op halte C, maar op halte K.

ProRail hoopte in eerste instantie de treindienst voor de avondspits weer op te kunnen starten, maar ook dat gaat niet lukken. De bouwers in Haren wachten op specialistische lassers die uit Duitsland moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *