Foto: Twitter/FlorijnAs

Mannes de hond heeft zijn plekje ingenomen bij het station van Assen. Het kunstwerk is een creatie van Q.S. Serafijn en Maurice Nio en is het huzarenstukje op de vernieuwing van het station.

De zes meter hoge Mannes verwelkomt straks iedereen die per trein in Assen aankomt met een stoompufje. Die wordt gegenereerd op basis van sensoren, wanneer er beweging wordt waargenomen bij hem. Het is een knipoog naar het inmiddels geflopte Sensor City.

Mannes is onderwerp van heftige discussies geweest en haalde zelfs de landelijke televisie. Het SBS 6-programma “Van Onze Centen” werd getipt door Assenaren in het kader van ‘verspilling van belastinggeld’. In het programma werd vooral benoemd dat het kunstwerk geen enkele verbinding met de historie van Assen heeft, zoals de TT, en werd ingegaan op het puffen van de hond.

Op Dierendag (4 oktober) wordt Mannes officieel welkom geheten in Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *