Buslijn 83 moet de komende maanden tussen Roden en Norg flink omrijden. Dat komt door grootschalige werkzaamheden aan de N373.

Daar wordt een nieuwe brug over het Groote Diep aangelegd. Busverkeer moet, net als het overige verkeer, omrijden via Lieveren.

De omleiding loopt tussen Langelo en Roden. Reizigers kunnen in Langelo nog gebruikmaken van de halte Middenweg en van een tijdelijke halte aan de Mensingheweg. Bij de Turfweg aan de N372 in Roden pakt de bus de route weer op.

De situatie blijft tot in december bestaan. De bewoners van Lieveren zijn daar overigens niet blij mee. Tegen RTV Drenthe zegt een woordvoerder van de belangenvereniging in het dorp dat Lieveren niet geschikt is voor busverkeer en willen het liefst dat de omleiding beperkt blijft tot de spitsuren. Ook zou een fair in het dorp eind augustus niet door kunnen gaan door de omleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *