De rechtbank heeft het kort geding van de streekvervoerders om een staking te voorkomen afgewezen. Dat betekent dat de aangekondigde staking van buschauffeurs maandag en dinsdag doorgaat.

De chauffeurs strijden al lange tijd om een nieuwe CAO met meer salaris en een lagere werkdruk. De vervoerders willen volgens de vakbond de eisen niet afdoende inwilligen. De chauffeurs staakten al eerder een dag en de werkgevers wilden een nieuwe staking voorkomen met het kort geding van vandaag.

Nu dat is afgewezen staat niets de staking van maandag en dinsdag in de weg. Alle chauffeurs van Qbuzz in Groningen en Drenthe vallen onder de betreffende CAO, dus er zal in het hele gebied worden gestaakt. Ook in de meeste andere regio’s in Nederland zullen geen bussen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *