Door een combinatie van harde wind en sneeuwval dreigt het gevaarlijk op de weg te worden. Door de dreiging van het gevaarlijke weer kan het zijn dat er zaterdagavond bussen en treinen uitvallen, of zelfs de hele dienstregeling wordt gestaakt.

Vooralsnog rijden Qbuzz, Arriva en de NS zoveel mogelijk volgens dienstregeling. Bij de NS rijden er minder treinen, doordat er aan veel treinen defecten zijn. De NS proberen de reservetreinen zo snel mogelijk klaar voor inzet te krijgen, maar ondanks dat zijn er niet genoeg treinen om een volledige dienstregeling uit te voeren. Tot in ieder geval het begin van de komende week staan er beperkingen bij de NS ingepland, deze zijn verwerkt in de Reisplanner op de website van NS. Daarnaast komen de NS reizigers tegemoet door vanaf maandag iedereen buiten de spits (tussen 9 en 16 uur en na 19 uur) toe te staan met veertig procent korting te reizen.

OV Nieuws uit Groningen raadt mensen die zaterdagavond met het openbaar vervoer in Groningen willen reizen de sneeuwupdate op deze website in de gaten te houden, of regelmatig te kijken op de website van de vervoersbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *