Een aantal servicemedewerkers van Qbuzz krijgen minder loon. Dat stelt Ed van Eijbergen van vakbond FNV.

Op 13 december nam Qbuzz het busvervoer in Groningen en Drenthe en het personeel van vervoerder Arriva over. Enkele tientallen servicemedewerkers verdienen minder bij Qbuzz dan bij Arriva en dat is niet conform de afspraken, vindt van Eijbergen.

Qbuzz zegt in een persverklaring dat men zich aan de afspraken houdt. Bij enkele medewerkers heeft de overgang van werkgever geleid tot een andere functie. Dit kan een functie met een lagere waardering betreffen. De betrokken werknemers hebben een toeslag gekregen om hun inkomen op peil te houden. Er zijn vijf mensen met vragen over hun arbeidsvoorwaarden, zij zijn door Qbuzz uitgenodigd voor een gesprek.

“Al voor de overgang hebben bonden in de media aangegeven dat de concessieovergang zou leiden tot grote ontslagen. Dit is niet gebeurd en zal ook niet gebeuren. Sterker nog; wij bieden iedereen werk- en inkomensgarantie. Het merendeel van de medewerkers is tevreden met hun overeenkomst en er zijn ook mensen die in functie omhoog zijn gegaan. Bij vijf medewerkers die hebben aangegeven vragen te hebben
over hun contract hebben we een gesprek gepland. We kunnen de reactie van de FNV dan ook totaal
niet plaatsen”, aldus concessiedirecteur Annemarie Zuidberg-Tabak van Qbuzz.

FNV Bondgenoten houdt op 8 april een ledenvergadering. Na afloop van deze vergadering bespreekt de vakbond de problemen met de Qbuzz-directie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *