Dinsdagochtend vroeg raakte een 27-jarige automobilist uit de stad Groningen gewond toen hij aan het Gedempte Zuiderdiep in zijn woonplaats tegen een boom opreed.

Bij een wilde inhaalmanoeuvre van een lijnbus raakte hij de macht over het stuur vermoedelijk kwijt, zo bleek uit het eerste onderzoek. Hij klapte vervolgens met een dusdanig hoge snelheid tegen de boom aan dat de kroon van de boom over het wegdek verspreid lag. De lijnbus klapte vervolgens ook nog achterop de auto. Auto en boom raakten zwaarbeschadigd, en de auto moest worden afgesleept.

De bestuurder van de auto bleek bij aankomst van politieagenten onder invloed van alcohol te hebben gereden. Hij werd met zijn verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een bloedproef werd afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet duidelijk maken of de man onder invloed verkeerde. De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen. In de bus raakte niemand gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *