De provincie Drenthe wil de Intercitystatus van station Hoogeveen opgeven in ruil voor snellere treinverbindingen tussen Groningen & Drenthe en Zwolle. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

In 2009 was er al sprake van om de Intercity van en naar Schiphol niet langer op alle tussenstations te laten stoppen. Hier kwam destijds veel verzet tegen, onder andere van de provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen. Nu hebben de gedeputeerde staten van Drenthe toch besloten overstag te gaan om Groningen en Assen twee keer per uur een snelle verbinding met de rest van het land te geven, door de NS te adviseren Hoogeveen te schrappen als Intercitystation. De NS zullen dit advies hoogstwaarschijnlijk overnemen.

Door het verdwijnen kan er een extra stoptrein gaan rijden tussen Groningen en Zwolle. Gedeputeerde Brink zegt hiermee ongeveer negentig procent van de reizigers tussen Groningen en Zwolle tegemoet te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *