Reizigers die met de OV-chipkaart reizen kunnen deze nog niet gebruiken in de voertuigen van de regionale vervoerders, welke onder andere de kleinere buslijnen en buurtbussen rijden. Daardoor dienen zij alsnog een strippenkaart te gebruiken of een Eurokaartje te kopen. Om deze groep reizigers tegemoet te komen heeft het OV-bureau Groningen Drenthe een spaaractie in het leven geroepen.

Iedere keer dat een reiziger zijn strippenkaart of Eurokaartje aan de chauffeur laat zien of afstempelt, krijgt hij of zij een stempel op een speciale spaarkaart. Iedere volle spaarkaart kan worden ingeleverd voor een gratis dagkaart ter waarde van twaalf euro voor alle bussen in Groningen en Drenthe. Iedereen kan zoveel volle spaarkaarten inleveren als hij of zij wil.

De speciale 'regiospaarkaarten' zijn alleen verkrijgbaar bij de chauffeurs van de regiovervoerders. Zij zullen reizigers met een OV-chipkaart informeren over de actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *