Vanaf maandag 7 mei kunnen bezitters van een OV-chipkaart zonder abonnement niet meer gratis reizen met de kleine bussen in Groningen en Drenthe. Dat maakt het OV-bureau Groningen Drenthe woensdag bekend.

Reden voor het besluit is de vertraging rondom de levering van chipkaartlezers voor de kleine bussen. De leverancier van de lezers heeft vorige week besloten zich terug te trekken. Hierdoor ontstaat een nog langere vertraging. Het OV-bureau beraadt zich op juridische stappen.

Omdat de invoering nu nog langer op zich laat wachten heeft het bureau besloten reizigers zonder geldig abonnement op hun OV-chipkaart niet meer gratis toe te laten in de kleine bussen. Bezitters van een abonnement op een chipkaart krijgen wel gratis entree als zij, naast de chipkaart een bevestiging van aanschaf van een geldig abonnement tonen aan de chauffeur. Reizigers zonder abonnement dienen een Eurokaartje aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *