Het nieuwe station Groningen Europapark zal op zondag 9 december in gebruik worden genomen. Dan zal de tijdelijke halte waar sinds vijf jaar de stoptreinen van Arriva stoppen ook komen te vervallen. Op het nieuwe station gaan naast de treinen van Arriva ook de Sprinters van de NS tussen Groningen en Zwolle stoppen.

Op maandag 10 december zal het station in kleine kring worden geopend. Dat meldt de gemeente Groningen op haar Europapark-website. De omgeving zal bij de opening in december nog niet compleet ingericht zijn. Wanneer dat wel het geval is, naar verwachting komend voorjaar, zal er een  grotere opening plaatsvinden met onder andere een buurtfeest voor omwonenden en gebruikers van het station.

De fietsenstalling en fietstunnel bij het station Europapark zal in het weekend van 8 en 9 december eveneens in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *