Qbuzz heeft de nieuwe busdienstregeling ingaande per zondag 9 december online gezet op haar website.

Inzage in de dienstregeling is te verkrijgen door een lijn naar keuze via de dienstregeling-pagina op te zoeken en vervolgens het tabblad ‘Groningen 2013’ aan te klikken.

Daarnaast heeft de vervoerder eveneens de nieuwe lijnennetkaart online gezet. Deze is te bereiken via deze link.

Een gedachte over “Nieuwe dienstregeling online op site Qbuzz”
  1. De nieuwe dienstregeling 2013 valt uitermate ongunstig uit voor mensen in de buitendorpen in Noord-Oost Drenthe. Voorbeeld: hoe vroeg kun je ‘s morgens weg uit Gieten (of Gasselte, met dorpen daar achter) richting Assen, om daar de trein te nemen. In de huidige (2012) regeling moet je zorgen om 06.00 u op het OV-knooppunt Gieten te zijn. Je hebt dan een goede verbinding naar Assen en kunt daar de 06.24 trein richting Amersfoort/Utrecht pakken.
    Ook voor een verbinding naar Groningen is 06.00 u de aangewezen tijd in Gieten. Want werk je in de Stad, dan ben je er ruim voor 7 uur. Mooi op tijd.

    In de nieuwe dienstregeling is het allemaal wat anders. De eerste bus richting Assen vertrekt om 06.17 u. Je komt dan om 6.35 u aan en mag tot 07.02 op het perron staan (kleumen) om te wachten op een doorgaande trein richting Amersfoort/Utrecht.

    Terug wordt het pas echt leuk. Welke trein je ook pakt vanuit Utrecht (of Amersfoort) je komt altijd om xx.27 of xx.57 aan. De goede busverbinding richting Gieten/Gasselte en de dorpen daar echter is dan net 2 minuten weg: die vertrekt nl om xx.25 of xx.55. Je bent aangewezen op een bus die tot Rolde gaat, dan hopen dat de Belbus er is en dan kun je in Gieten weer verder. De goede bus (lijn 28 of 59) richting Gasselte is dan al lang vertrokken.

    Ik word er niet echt vrolijk van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *