Het nieuwe station Groningen Europapark is bijna klaar voor gebruik. De bouwers zijn deze dagen bezig met het afronden van de laatste werkzaamheden, zoals het aanbrengen van bebording en leidingen.

Ruim een jaar geleden werd begonnen met de aanleg van het station. Vanaf volgende week zondag wordt het station in gebruik genomen. Dan zal ook het vijf jaar oude tijdelijke perron aan de Verlengde Lodewijkstraat worden afgebroken. Stoptreinen van Arriva en NS zullen gaan halteren op het nieuwe station, de Intercity’s gaan er niet stoppen.

Aan beide zijden van het station ligt een plein, verbonden met elkaar door een fietstunnel tussen Helperzoom en Boumaboulevard. Onder het station ligt een fietsenstalling met toezicht. Er zijn drie perrons, maar er is een mogelijkheid om het station uit te breiden tot vier perrons.

Maandag 10 december wordt het station officieel geopend door wethouder Joost van Keulen en gedeputeerde Mark Boumans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *