IMG_2953

Station Groningen Europapark beleefde het afgelopen jaar de grootste reizigersgroei van alle Nederlandse stations. Dat blijkt uit cijfers van de website treinreiziger.nl.

In de periode 2013-2014 steeg het aantal reizigers dat gebruik maakte van het station met 27 procent. Op het Hoofdstation is het aantal reizigers met 4 procent gedaald. Een belangrijke kanttekening daarbij is dat het station in het Europapark in de onderzochte periode officieel is geopend en reizigers die normaal gebruikmaakten van het Hoofdstation nu gebruik kunnen maken van Station Europapark.

Het absolute aantal in- en uitstappers in het Europapark ligt op ruim 1000. Overstappers (bijvoorbeeld van Arriva naar NS) zijn niet meegenomen in de cijferaantallen. Het Hoofdstation heeft ruim 19.000 in- en uitstappers.

[mappress mapid=”9″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *