logo_standaard

Als het aan het college van B&W in de gemeente Vlagtwedde ligt wordt lijn 273 niet zoals gepland opgeven, maar uitgebreid.

Lijn 273 is de lijn die al jaren heen-en-weer pendelt tussen het busstation en aanmeldcentrum in Ter Apel. Met de grote toestroom van vluchtelingen naar het aanmeldcentrum in Ter Apel is de lijn relevanter dan ooit, maar het OV-bureau heeft vooralsnog niet toegezegd de bus ook na 15 december door te laten rijden.

Zoals met meer kleine lijnen het geval is, is de enige optie die OV-bureau biedt het laten rijden van de bus door vrijwilligers. B&W in Vlagtwedde vinden door de groei van het aantal asielzoekers echter dat dat lijn een basisvoorziening is geworden. Dat is volgens hen ook te zien aan het grote aantal vluchtelingen dat naar Emmen reist met de trein, daarna met lijn 73 naar Ter Apel gaat en vervolgens in het taxibusje naar het aanmeldcentrum moet, terwijl de vluchtelingen al forse druk op de grote bus van lijn 73 leggen.

Het OV-bureau zegt de vervoersstromen in de gaten te houden en waar nodig extra bussen te laten rijden.

[mappress mapid=”8″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *