Het transferium langs de A28 in Haren wordt uitgebreid. Het college van B&W in Haren stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met een uitbreiding van vijfhonderd parkeerplaatsen.

De uitbreiding is nodig omdat het transferium momenteel dagelijks overbezet wordt door automobilisten. Omdat er te weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn parkeren mensen in de haast om de bus te halen buiten parkeervakken of midden in een nabijgelegen weiland. Buurtbewoners klaagden daarnaast over wildparkeerders in omliggende straten.

Voor de uitbreiding van het transferium wordt een gedeelte van de voor het bedrijventerrein Nesciopark bestemde grond gebruikt. Het transferium kan over twee jaar klaar zijn. Haren is nog met gemeente Groningen en provincie in gesprek over een tijdelijk parkeerterrein op het voormalige terrein van Rijkswaterstaat aan de westkant van de A28. Vanaf hier kan dan onder de A28 door worden gelopen naar het transferium. De kosten voor de uitbreiding bedragen vier miljoen euro. De gemeente Haren verkoopt de grond om minder financiële risico’s te lopen op het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *