De gemeente Groningen krijgt een subsidie van 2,5 miljoen euro van de provincie om een snelle busverbinding te realiseren tussen het in aanbouw zijnde station Europapark en het UMCG.

De snelle busverbinding moet ervoor gaan zorgen dat het zowel het station als P+R-terrein bij het Europapark een snelle bus naar het ziekenhuis en de binnenstad krijgen. In de huidige situatie moeten reizigers via het station reizen. De nieuwe situatie levert aanzienlijke tijdswinst op.

De bussen gaan rijden via de Europaweg en Petrus Campersingel. Op een groot deel van de route is al een busbaan aanwezig, waar deze niet als zal die worden aangelegd, of wordt de weg verbreed. Eind volgend jaar moeten de eerste bussen op het traject gaan rijden. Het zal dan om zes bussen per uur gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *