Informatieborden voor transferium Haren/ 1 minuut leestijd

Het transferium in Haren krijgt dynamische informatieborden die aangeven of er nog plaats vrij is voor auto’s op de grote parkeerplaats.

Rijkswaterstaat gaat borden langs de A28 ter hoogte van het transferium plaatsen hiervoor. Volgens wethouder Theo Berends van Haren is de gemeente Haren samen met de provincie Groningen nog op zoek naar andere oplossingen om het transferium beter bereikbaar te maken. Nu is het transferium vaak volledig vol en moeten automobilisten snel op zoek naar een andere parkeerplaats.

Diverse politieke fracties in Haren hebben al ideeën bedacht om het transferium uit te breiden. GroenLinks denkt erover om het terrein wat eigenlijk voor bedrijvenpark Nesciopark bestemd is te gebruiken om uit te breiden, terwijl de fractie van de VVD in Haren wel wat ziet in een plan voor uitbreiding aan de andere kant van de A28, om hier ook nieuwe ligplaatsen voor schepen te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *