DSC_7688

Het transferium langs de A28 in Haren wordt definitief uitgebreid. Daarmee komt de totale capaciteit van de parkeerplaats op negenhonderd auto’s te liggen.

De vijfhonderd nieuwe parkeerplaatsen worden aan de overzijde van de Vondellaan aangelegd, waar nu al veel op een modderstrook wordt geparkeerd door transferiumgebruikers wanneer de parkeerplaats vol staat. Dit gebeurt vrijwel dagelijks.

De gemeenten Groningen en Haren en de provincie werken ook in het geval van dit project samen in de stuurgroep Groningen Bereikbaar. Door deze stuurgroep wordt de uitbreiding nodig geacht in verband met de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg die eraan komen.

Voor het aanleggen van de parkeerplaats is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het was de bedoeling dat op het beoogde terrein bedrijventerrein Nesciopark zou worden aangelegd. Dit is echter nooit van de grond gekomen. Er wordt een procedure opgestart om de uitbreiding van het transferium mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *