FC Groningen en Arriva Touring hebben bekend gemaakt de pendeldienst op wedstrijddagen van- en naar de Euroborg uit te breiden. Tot de winterstop werd er als proef vanaf Hoogkerk naar de Euroborg gereden, en deze bleek zo succesvol dat de proef is verlengd tot het einde van het voetbalseizoen en dat de dienst zal worden uitgebreid met een extra parkeerlocatie: P+R Haren/A28.

Supporters uit het Westerkwartier en Friesland maakten al veelvuldig gebruik van de pendelbus, nu wordt de service ook aan de bezoekers uit Drenthe en Zuid-Oost Groningen geboden. Het parkeren op beide parkeerterreinen is en blijft gratis, het retourtarief voor de bus wordt wel verhoogd tot 2,50 euro per persoon.

De pendelbus is één van de maatregelen om drukte met supporters die per auto komen te verminderen. Daarnaast werkt het ook mee aan de doelstelling van FC Groningen om de groenste club van Nederland te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *