Station Zwolle gaat in de zomervakantie van 2012 niet vier weken buiten dienst. Dat hebben ProRail en de aannemer van het verbouwproject woensdag bekend gemaakt.

De geplande verbouwing kon niet binnen het beschikbare budget worden uitgevoerd. Daarom hebben de spoorbeheerder en aannemer ervoor gekozen om eerst het vierde perron af te bouwen voor de Hanzelijn welke eind dit jaar open moet gaan. Daarnaast zullen reizigers nog wel te maken krijgen met enkele kleinere buitendienststellingen dit jaar. Wanneer deze plaats gaan vinden zal worden overlegd met de vervoerders en reizigersorganisaties.

Om de kosten voor de verbouwing van station Zwolle te reduceren zoeken ProRail en de aannemer mogelijkheden om de werkzaamheden over langere tijd uit te smeren. Men wil eerst de werkzaamheden met de hoogste prioriteit uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *