Café het Noorderstation moet dicht. De gemeente Groningen heeft uitbater Bert Hofman zijn vergunning ontnomen omdat klanten die gebruik maken van het toilet niet op de voorgeschreven plek hun handen kunnen wassen.

Volgens de regels moeten zowel het dames- als herentoilet een wasbakje hebben, ieder in hun eigen voorportaal. Hofman heeft na een verbouwing anderhalf jaar geleden één wasbakje aangelegd in het algemene voorportaal van de toiletten. De gemeente is, na eerdere aanmaningen, onverbiddelijk en heeft Hofmans vergunning ingetrokken.

Het gevolg is dat de deuren van het café dinsdag sluiten. De uitbater gaat eerst een week op vakantie en gaat daarna waarschijnlijk alsnog aan het klussen met de wasbakken. Hij hoeft overigens alleen nog maar in het damestoilet een exemplaar neer te hangen; na zijn eerdere aanmaningen besloot Hofman het herentoilet al te voorzien van een extra wasbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *