Spoorwegovergang Winsum gaat dicht/ 1 minuut leestijd

Als het aan de gemeente Winsum ligt gaat de gevaarlijke spoorwegovergang in de Boslaan bij Winsum dicht. De gemeente wil 17 van de 23 overwegen in de gemeente aanpakken. In het geval van de Boslaan gaat het daarbij zelfs om sluiting.

Volgens wethouder Jaap Hoekzema is het plan in een stroomversnelling gekomen na de dodelijke ongevallen vorig jaar aan de Boslaan. De gemeente wil een ontsluitingsweg ten oosten van de Boslaan aanleggen. Daarmee wordt de spoorwegovergang overbodig.

De gemeente Winsum wil wel een financiële bijdrage van 5,5 miljoen euro van het ministerie. Wethouder Hoekzema verwacht dat de minister dit bedrag zonder problemen beschikbaar stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *