Het Qbuzz-Servicepunt op het busstation in de Jonkerloods in Veendam gaat dicht. De voorziening kan niet uit, schrijft Dagblad van het Noorden.

Twee jaar geleden werd in het bestek van de aanbesteding voor de nieuwe busconcessie voorgeschreven welke servicepunten open zouden blijven. Veendam stond daar niet bij.

Veendammer Jan Stam zegt tegen DvhN het te betreuren dat het loket dichtgaat. “Het gaat om sociale veiligheid’’, zegt Stam. ,,Als het loket open is, weet je dat er mensen zijn, dat er toezicht is. Ook al is het maar tot vijf uur ‘s middags. Dat is straks weg.’’

Gert Veringa van het OV-bureau zegt tegen Dagblad van het Noorden dat de behoefte van reizigers is veranderd. “Steeds meer mensen zoeken het zelf wel op achter de computer. We zoeken met de gemeente Veendam naar een andere invulling van het pand”, zegt hij.

Het Servicepunt sluit per 15 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *