Met nog twee weken te gaan tot de start van de GD-concessie heeft Qbuzz samen met het OV-bureau vrijdag de officiële starthandeling gedaan. Dat gebeurde in de busstalling aan de Peizerweg in Groningen.

Na toespraken van bestuurders van Qbuzz en het OV-bureau volgde een druk op de knop door Qbuzz-CEO Gerrit Spijksma en gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk (Groningen) en Cees Bijl (Drenthe) als start voor de nieuwe concessie.

Daarbij werden voor het eerst ook alle nieuwe bustypes getoond. Qbuzz gaat rijden met bussen van zeven verschillende fabrikanten. Een groot deel van deze bussen is elektrisch. Fabrikanten Ebusco, Heuliez en VDL zorgen voor deze bussen.

Andere bussen gaan rijden op HVO, wat wordt gewonnen uit oude frituur- en bakvetten. Deze bussen zijn gebouwd door Mercedes-Benz, Setra en VanHool.

Ook de nieuwe kleine streekbus werd voor het eerst getoond. Deze bus gaat rijden op de rustige lijnen.

Nagenoeg alle bussen zijn op tijd geleverd voor de start van de dienst op 15 december. Enkele Q-link-bussen van Heuliez volgen in de weken daarna. Zij worden tijdelijk vervangen door oude bussen. Dertig waterstofbussen van VanHool zullen volgend jaar in de dienstregeling gaan starten.

Een gedachte over “Qbuzz presenteert haar nieuwe bussen”
  1. Zeer slechte bus.
    Nog nooit zo belabberd gezeten in een bus.
    Na een rit van Groningen naar Leek gewoon last van mijn rug gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *