De Groninger historicus en schrijver Beno Hofman heeft vrijdagmiddag in het Nationaal Bus Museum in Hoogezand het door hem geschreven boek ‘Van Omnibus tot Q-link’ gepresenteerd en het eerste exemplaar overhandigd aan Gronings gedeputeerde en OV-bureau-voorzitster Fleur Gräper.

‘Van Omnibus tot Q-link’ gaat over de volledige geschiedenis van het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe, het huidige GD-concessiegebied. Het is gemaakt in opdracht van het OV-bureau om het tienjarig bestaan van dit bureau te vieren.

Hofman gaf bij de presentatie aan dat hij de complete geschiedenis van het busvervoer in beide provincies in beeld wilde brengen en dat hij daar, voor zijn gevoel, in is geslaagd.

In het boek komen alle vervoersmaatschappijen die ooit in Groningen en Drenthe hebben gereden aan bod met foto’s, verhalen van bijvoorbeeld oud-medewerkers maar ook oude lijnennetkaarten. Het is te koop bij uitgever In Boekvorm. De adviesprijs is 19,50 euro, maar het boek wordt tijdelijk aangeboden voor de actieprijs van 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *