Foto: Twitter/Bianca Behr

Bij het Zorgplein Hoogeveen is dinsdagmiddag de nieuwe bus bedoeld voor het bijzondere nieuwe concept De Bij gepresenteerd.

De Bij vervangt vanaf maandag de huidige stadsdienst in Hoogeveen. Deze wordt geschrapt wegens bezuinigingen bij het OV-bureau. De Bij, welke onder lijnnummer 1 gaat rijden, vertoont trekjes van een vorm van openbaar vervoer, maar is dit officieel niet. Daarom is bijvoorbeeld de OV-chipkaart ook niet geldig.

Het concept omvat een combinatie tussen het stadsvervoer in Hoogeveen en het WMO-vervoer. De bus rijdt een vaste route op vaste tijden en stopt overal langs de route waar dat gewenst is. Er zijn geen bushaltes. Het opsteken van de hand is voldoende om in te stappen.

De Bij is een unieke samenwerking tussen de gemeente Hoogeveen en vervoerder Connexxion. De huidige chauffeurs blijven rijden. Tot en met zaterdag besturen zij nog de oude stadsbus.

[mappress mapid=”15″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *