OV-bureau presenteert alle dienstregelingsplannen voor volgend jaar/ 1 minuut leestijd

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de jaarlijkse voorstellen op hoofdlijnen voor de busdienstregeling gepresenteerd. Vanwege de financiële tekorten schetst het bureau daarin verschillende scenario’s.

In ieder geval zal er gesneden gaan worden in frequenties van een aantal buslijnen, bijvoorbeeld Q-link 3 en 4 en Qliner 309. Ook worden routedelen geschrapt, zoals lijn 8 in Groningen tussen het Hoofdstation en Station Europapark.

Het OV-bureau hoopt op een financiële bijdrage vanuit de politiek voor de dienstregeling. Mocht er toch flink bezuinigd moeten worden op het busvervoer, dan wordt er dieper in het busnetwerk gesneden. Buslijnen als lijn 8 in Groningen, lijn 17 in Oost-Groningen en lijn 43 dreigen dan volledig te verdwijnen, waarbij veel dorpen hun enige busverbinding zullen verliezen.

Er is niet alleen slecht nieuws te melden: lijn 51 wordt bijvoorbeeld weer doorgetrokken van Zuidlaren naar Assen en stadslijn 1 in Assen gaat een uitgebreidere lusroute rijden via het nieuwe bedrijventerrein bij Assen-Zuid.

Alle voorstellen zijn na te lezen op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *