Qbuzz heeft haar nieuwste bussen bedoeld voor de Qlink-formule gepresenteerd. Vrijdagmiddag was er op de stalling in Groningen een bijeenkomst waar een kijkje in de nieuwe bussen kon worden genomen en bestuurders een toespraak hielden.

Voor het Qlink-net dat vanaf zondag in zal gaan heeft de vervoerder nieuwe bussen aangeschaft, voorzien van airco en wifi. Ook zijn er een aantal bussen omgebouwd. De nieuwe bussen gaan rijden op de blauwe Qlink-lijnen naar Leek en Roden enerzijds en Beijum en Lewenborg anderzijds. De omgebouwde bussen zijn bestemd voor de paarse lijn die gaat rijden tussen Annen en Station Europapark in Groningen. Daarnaast heeft Qbuzz ook negen Mercedes Capacity-bussen aangeschaft waarin 193 passagiers vervoerd kunnen worden. Deze horen bij de oranje lijn, lijn 15 in Groningen tussen het Hoofdstation en de Zernike Campus, via de Ringweg.

Nog niet alle bussen zijn geleverd. De komende weken zullen de laatste bussen voor de Qlink-lijnen arriveren. Op de reguliere stadslijnen blijven de huidige rood-grijze bussen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *