Er is dinsdagochtend bij een botsing tussen een trein en personenauto op de onbewaakte spoorwegovergang in de Voslaan bij Winsum voor de tweede keer dit jaar een dode gevallen. Het gaat om een 24-jarige inwoner van de gemeente Eemsmond.

De man reed met zijn auto en aanhanger, met daarin kalveren, over het spoor waarbij een passerende trein frontaal op de auto botste. De auto belandde in de naastgelegen sloot, de aanhanger met de kalveren aan de andere zijde van het spoor. Een aantal kalveren zijn om het leven gekomen, de nog levende kalveren liepen los rond.

In de trein met daarin veertig passagiers liep één reiziger lichte verwondingen op. De passagiers zijn per bus naar het station van Winsum gebracht. Arriva vervoert op dit moment de andere reizigers ook per bus tussen Sauwerd en Warffum.

In april van dit jaar kwam een 67-jarige krantenbezorger uit Adorp ook om het leven op de spoorwegovergang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *