Qbuzz wijzigt de route van de streeklijnen die via de busbaan langs de Peizerweg de stad inrijden tijdelijk. De bussen zullen vanaf de busbaan via de Paterswoldseweg en Eeldersingel naar het Hoofdstation gaan rijden. De vervoerder doet dit omdat er veel vertraging wordt opgelopen op de Parkweg.

Het is in de spits erg druk op de Parkweg. Qbuzz probeert in samenwerking met de gemeente Groningen de situatie op te lossen, maar op korte termijn lijkt er geen structurele oplossing te kunnen komen. Daarom gaan de bussen vanaf maandag tijdelijk via de Eeldersingel rijden.

De halte Kamerlingh Onnesstraat aan de Parkweg, richting het station, komt te vervallen. Vanuit de stad blijven de bussen wel via de Parkweg rijden. Lijn 6 blijft in beide richtingen via de Parkweg rijden, maar de halte Kamerlingh Onnesstraat zal wel komen te vervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *