Sinds een aantal weken zijn twee haltes van lijn 73 en 76 op het traject Waterhuizen – Westerbroek vervallen terwijl de bussen hier nog wel langs rijden. Het betreft de haltes Rijksweg West 29 en Rengersbrug.

Het is niet gebruikelijk dat er haltes vervallen op lijnen die niet van route wijzigen. Jorne Bonte van het OV-bureau Groningen Drenthe meldt dat de haltes geschrapt zijn wegens te weinig gebruik. “De provincie Groningen heeft een inventarisatie uitgevoerd naar het gebruik van de haltes Westerbroek – Waterhuizen om te bepalen welke haltes moesten worden aangepast en/of konden vervallen. Hieruit is besloten de betreffende twee haltes te laten vervallen vanwege weinig gebruik en voldoende alternatieven.”

De vervangende halte voor Rijksweg West 29 is de halte Brug Westerbroek, reizigers die gebruikmaakten van de halte Rengersbrug kunnen nu naar de halte Korte Groningerweg te Foxhol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *