Bewoners van de Spoorstraat in Uithuizen zijn bezorgd over de verzakte staat waarin het spoor voor hun deuren verkeert. Het spoor op deze plaats is waarschijnlijk verzakt bij een aardbeving ruim een jaar geleden.

Volgens de bewoners heeft de beving van februari dit jaar de schade verergert. Daarom hebben ze in maart aan de bel getrokken bij de NAM en spoorbeheerder ProRail, welke in het voorjaar een noodreparatie heeft verricht. Deze heeft volgens de buurtbewoners nauwelijks geholpen.

ProRail wil binnenkort met de betrokkenen om tafel om een oplossing voor het probleem te zoeken. Volgens de spoorbeheerder zorgt het verzakte spoor overigens niet voor gevaarlijke situaties en hebben omwonenden alleen hinder ervan.

De Tweede Kamerfracties van VVD en PvdA willen opheldering van respectievelijk ProRail en het kabinet over de situatie in Uithuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *