Spoorbeheerder ProRail gaat het spoor bij de Spoorstraat in Uithuizen nog niet aanpakken. Deze week kwam het stukje spoor in het nieuws omdat omwonenden overlast van het spoor zouden hebben en het verzakt zou zijn.

ProRail zou de buurtbewoners hebben toegezegd volgende week het spoor aan te pakken. Volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder klopt dit niet omdat er geen gevaar zou zijn aan het spoor en het spoor niet is verzakt. Uit metingen van ProRail blijkt dat de klagende bewoners overlast ondervinden van een spoorlas. Deze zou volgend jaar al worden verwijderd volgens de planning. ProRail ziet geen reden om dit eerder te doen. De spoorbeheerder erkent dat bewoners overlast kunnen hebben van een dergelijke las, maar voor gevaarlijke situaties zorgt het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *