Om een forse prijsstijging van de treinkaartjes op het regionale spoor in Groningen te voorkomen betaalt de provincie Groningen vanaf 1 januari ieder jaar een miljoen euro aan vervoerder Arriva. Deze heeft de extra jaarlijkse bijdrage nodig om de hogere dieselprijs te kunnen betalen.

De prijs voor een liter diesel gaat in januari voor Arriva met twintig cent omhoog door het wegvallen van het belastingvoordeel op rode diesel. Als er niets zou veranderen in de bijdrage van de provincie zouden de treinkaartjes met veertig procent omhoog moeten om de kosten te kunnen compenseren. De provincie wilde dit voorkomen en geeft Arriva nu een extra jaarlijkse bijdrage. In ruil voor het geld van de provincie verlaagt Arriva de tarieven die de provincie betaalt voor de uitvoering van de treindiensten op trajecten die eerder werden uitgebreid, waaronder een aantal spitstreinen. Door de nieuwe afspraken is de financiering van de treindienst tot 2017 rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *