Het Damsterdiep in Groningen wordt tussen het Schuitendiep en de Oostersingel aan de noordzijde verbreed voor bussen. Dit betekent dat er een stukje van het Damsterplein af wordt gehaald.

In de nieuwe dienstregeling gaat de nieuwe lijn 7 vanaf het Zuiderdiep via het Damsterdiep naar het UMCG. In de huidige situatie is dit niet mogelijk omdat verkeer niet vanaf het Damsterdiep linksaf naar de Oostersingel kan slaan. Qbuzz verzocht de gemeente de verkeerssituatie aan te passen om dit wel mogelijk te maken.

De oplossing is dat busverkeer in beide richtingen via de noordrijbaan van het Damsterdiep gaat rijden tussen het UMCG en Schuitendiep. De rijbaan is op dit moment iets te smal hiervoor en zal in de komende weken dus worden verbreed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *