Deze week wordt aan de N372 tussen Roden en Leek gewerkt. Dit heeft gevolgen voor de route van lijn 83 tussen Assen en Groningen, die gebruik maakt van deze weg.

Op het traject tussen De Poffert en Roden kan geen bus rijden. De bussen van lijn 83 rijden vanaf het busstation in Roden om via Peize en P+R Hoogkerk, om via de A7 naar de afrit Westpoort te rijden en vanaf hier de route via het Hoendiep naar Groningen weer op te pakken.

Taxi Nuis rijdt in samenwerking met Qbuzz onder lijnnummer 783 een pendeldienst tussen Roden en De Poffert met taxibusjes. De pendelbus sluit aan in Roden. Daar kan worden overgestapt richting Assen en Groningen. Tijdens de spitsuren rijdt de taxi als vaste rit, daarbuiten is er ieder uur de mogelijkheid een busje te reserveren. Daarvoor kan een uur voordat men wil reizen worden gebeld met Taxi Nuis op het telefoonnummer 0900-1422 (lokaal tarief).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *