In Drenthe zijn sinds dit weekend een aantal langere verschijningen dan normaal op de weg te zien. Het zijn de vijftien meter lange Qliners op de drukkere lijnen 300, 302, 309 en 312.

De bussen vervangen een groot aantal Qliners van twaalf meter. Deze bussen zaten vaak vol op de genoemde lijnen en moesten reizigers regelmatig bij de halte laten staan. Met de nieuwe bussen is die kans minder groot, omdat er 101 passagiers tegelijkertijd in mee kunnen reizen. In de oude Qliners konden 77 mensen mee.

De nieuwe voertuigen zijn voorzien van een aantal technische snufjes om veilig door woonwijken en dorpen als Kloosterveen in Assen en Klazienaveen te kunnen sturen. Zo hebben de bussen een camera aan boord waarmee de chauffeur ook de slechter zichtbare plaatsen om de bus kan zien. Ook is er aan de reiziger gedacht wat techniek betreft: de bussen zijn voorzien van de modernste airco-installatie en gratis internet via een wifi-hotspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *