De auto vlak na de botsing

Reizigers van lijn 315 van Arriva van Emmeloord naar Groningen werden woensdag op het transferium bij Hoogkerk opgeschrikt door een botsing van hun bus met een personenauto.

De bestuurder van de auto stak de busbaan vanaf de A7 over naar het andere gedeelte van de parkeerplaats. Daarbij gaf hij geen voorrang aan de bus. Volgens één van de passagiers van de bus valt de chauffeuse van de bus, ondanks dat zij voorrang had, wel een aantal zaken te verwijten.

“De bus was net de bocht doorgereden met hoge snelheid en reed vervolgens recht op de auto af, die op dat moment al met de halve auto over de haaientanden heen was. De chauffeuse kon de auto dus niet over het hoofd hebben gezien”, aldus de reiziger die anoniem wenst te blijven. “Na de harde knal kwam de bus even verderop tot stilstand. De chauffeuse stapte uit, stak een sigaret op en liep lachend op de automobilist af, die duidelijk in shock was. We kregen als reizigers te horen dat we maar met een andere lijn verder moesten. Alleen ik en mijn medereiziger bleven over, en werden op een onaardige en dreigende manier weggejaagd, terwijl we graag wilden vragen hoe het met de automobilist ging. Dat is er niet meer van gekomen.”

De bestuurder van de auto is in de ambulance nagekeken. “Dit gebeurt te vaak, het is al mijn derde busongeluk dit jaar”, aldus de reiziger.

Een gedachte over “Reizigers opgeschrikt door botsing P+R Hoogkerk”
  1. Het is inderdaad niet de eerste keer afgelopen jaren veel van Groningen waar ik woon naar Heerenveen gereist en vaak genoeg melding bij Arriva gemaakt van het rijgedrag van de bestuurders van lijn 315 en zo 10 keer blikschade ook toen onaangenaam weg gejaagd door de bestuurder van lijn 315 ik wil wel opmerken dat niet alleen Arriva zo rijd maar wel vaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *