De gemeente Groningen volgt geïnteresseerd het project Trolley 2.0 in Arnhem, zo meldt The Post Magazine. De Gelderse stad, waar als enige in Nederland nog trolleybussen rijden, onderzoekt of het mogelijk is om trolleybussen draadloos te laten rijden over een afstand van ongeveer tien kilometer.

Wanneer dit Arnhem lukt, zal het de eerste stad ter wereld zijn waar trolleybussen draadloos rijden. Arnhem heeft het grootste trolleynetwerk van Noordwest Europa met een totale afstand van 62 kilometer. Het project zou ervoor kunnen zorgen dat er draadloos door de binnenstad kan worden gereden en er makkelijk extra lussen kunnen worden aangelegd.

In The Post Magazine wordt geschreven dat tram-steden jaloers zouden zijn en er meerdere steden, waaronder Groningen, het project geïnteresseerd op de voet volgen. Groningen zou al “een keer of twee, drie” op bezoek zijn geweest in Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *