Qbuzz en het OV-bureau zetten woensdagavond extra bussen op de lijnen 4 en 5 in vanwege de huldiging van bekerwinnaar FC Groningen.

De gemeente Groningen verwacht ongeveer 30.000 bezoekers aan de drafbaan in het Stadspark. Daar wordt gebruik gemaakt van de voorzieningen die er nog staan van het Bevrijdingsfestival, een dag eerder. De spelers komen per open bus aan na een rijtoer door de binnenstad. Om 18:15 uur begint op de drafbaan het officiële huldigingsprogramma met optredens van diverse artiesten.

Tussen ongeveer 18:30 en 23:00 uur rijden er extra bussen op de lijnen 4 (Beijum – Roden) en 5 (op het trajectdeel P+R Haren – Europapark). Daarmee ontstaat op de gezamenlijke lijnen 3 en 4 een 10-minutendienst tussen P+R Hoogkerk en P+R Kardinge en op lijn 5 een kwartierdienst tussen P+R Haren en Europapark. Op al deze P+R-terreinen kan ook met de auto worden geparkeerd.

Uitstappen kan met de lijnen 3 en 4 bij de haltes Kamerlingh Onnesstraat (aan de Parkweg) en Verzetsstrijderslaan. Met lijn 5 is de dichtsbijzijnde halte het Hoofdstation. Alle exacte vertrektijden zijn beschikbaar via de site van Qbuzz, www.qbuzz.nl/gd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *