Na de bijeenkomst in Groningen van vanavond gaat het OV-bureau in meer gemeenten een inloopbijeenkomst houden over de nieuwe busdienstregeling. Zo is er in de gemeente Haren woensdagmiddag een bijeenkomst in het gemeentehuis.

Net als in de stad verandert er ook in Haren veel aan de dienstregeling. Zo komt er een nieuwe lijn 51, een samenvoeging van de huidige lijnen 54 en 58 die onder meer via de nieuwbouw van het Zernike College in Haren moet gaan rijden. Daardoor raakt het dorp Glimmen haar directe busverbinding met Zuidlaren kwijt.

Plaatselijk Belang Glimmen heeft een brief naar het OV-bureau gestuurd met het verzoek om de tafel te gaan zitten met elkaar om over een oplossing na te denken. Als voorbeeld noemt het PB Glimmen een busverbinding tussen het dorp en het Zernike College in Zuidlaren, die wellicht rendabel zou kunnen zijn.

Iedere belanghebbende die net als PB Glimmen op- of aanmerkingen op de busdienstregeling heeft, kan tot en met 15 juni deze indienen bij het OV-bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *