logo_standaard

De stadsbuschauffeurs in Hoogeveen en Meppel besloten woensdagochtend bij aanvang van de dienst in wilde staking te gaan. Aanleiding daarvoor waren signalen die zij dinsdagavond hadden opgevangen waarbij vervoerder Connexxion voornemens zou zijn de chauffeurs in het nieuwe systeem minder werkuren en loon te geven op basis van een nieuw contract. De chauffeurs besloten daarop in staking te gaan tot Connexxion over de brug zou komen.

De vervoerder heeft de chauffeurs dinsdagmiddag ervan verzekerd dat de arbeidsvoorwaarden en werkuren hetzelfde blijven, en er niemand wordt ontslagen. Met dat goede nieuws hebben de chauffeurs de diensten weer opgestart.

Vanaf december wordt het stadsvervoer in beide plaatsen anders ingericht. Eerder was het de bedoeling vrijwilligers in te zetten op de stadsdiensten, maar dat plan strandde na eerdere acties van de chauffeurs.

[mappress mapid=”29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *