bushalte

Er zijn al veel slimme technologieen zoals de slimme thermostaat of de geotag-sleutelhanger. Een Groningse uitvinding brengt dit soort technologie nu ook naar het bushaltebordje: de slimme bushalte.

De slimme bushalte is een bushaltebordje wat wordt voorzien van sensoren en digitale technologie die onder meer de drukte bij de halte kunnen meten. Daardoor wordt het voor de vervoerder mogelijk concrete reizigerstellingen te doen en meteen in te spelen op bijvoorbeeld drukke momenten. Chauffeurs kunnen ook op hun boordcomputer zien wat ze kunnen verwachten en daarop anticiperen.

De sensoren geven ook winst voor de continuiteit van reizigersinformatie. Bij de invoering van een nieuwe dienstregeling of een stremming kunnen de op het bordje weergegeven lijnen direct worden aangepast en als een haltebordje bijvoorbeeld kapot is geven de sensoren dit direct aan de vervoerder door.

Eerste tests met de slimme bushalte worden dit najaar verwacht. De plannen worden vrijdag gepresenteerd.

Een gedachte over “Slimme bushalte moet vervoerder helpen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *