logo_standaard

Woest is de 20-jarige Niek Mulder op Qbuzz. Samen met een wat oudere AZC-bewoner liet de buschauffeur van lijn 28 richting Gieten hem vrijdagochtend staan bij bushalte Brug 2e Exloërmond in Musselkanaal.

Mulder was onderweg naar zijn werk. ‘Toen de bus van 11:57 uur arriveerde staken zowel de wat oudere bewoner van het asielzoekerscentrum als ik onze vervoersbewijzen op’, zegt hij. ‘Toen de chauffeur bijna bij de halte was gaf hij snel extra gas en reed hij lachend door.’

Mulder denkt dat de chauffeur doorreed omdat hij de indruk had dat beide instappers asielzoekers waren. ‘De man naast mij en ik stonden beiden perplex.’

Door ander vervoer te regelen kon Mulder toch nog naar zijn werk. Wel kwam hij te laat aan. Hij hoopt dat er iets aan de kwestie gedaan kan worden. ‘Ik heb al meer dergelijke verhalen gehoord, dus het is vast niet de eerste keer’.

[mappress mapid=”68″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *