Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

De 24-jarige asielzoeker die vorige week zaterdag vernielingen aanrichtte op het station in Winsum moet vijf weken de cel in. De man werd woensdag veroordeeld volgens het snelrecht tijdens een zitting in Assen.

Hij richtte vernielingen aan diverse voorwerpen aan. Volgens ooggetuigen schreeuwde de man naar hen de politie te bellen omdat hij niet buiten wilde slapen. Hij had de opvanglocatie in Zoutkamp eerder die avond verlaten en was door de Dienst Vervoer en Ondersteuning afgezet bij het station.

De man gaf bevestigde die lezing tijdens de zitting. Hij vond het vooruitzicht op een cel beter dan buiten slapen. De advocaat in de man zei dat het plan was om de man naar Ter Apel te brengen, maar dat hij in Winsum aan zijn lot werd overgelaten.

De asielzoeker, die uit Senegal afkomstig is vernielde ook een fiets. De schade aan die fiets is vastgesteld op ongeveer 250 euro. De eigenaar van die fiets was ook bij de zitting aanwezig en eiste dat de gemaakte kosten door de man worden vergoed. De rechter ging hierin mee, nu is het aan De Staat om dat op de Senegalees te verhalen. Hoe dat uitwerking zal krijgen is nog maar de vraag, want de man heeft geen inkomen en weinig kans op een verblijfsvergunning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *